Vårenkäten!

Traditionen lever vidare! Nu är det dags för vårenkäten med min bästa Quetzala! Då kör vi dådå….
Ska du göra någon rolig resa i vår?
Egentligen skulle jag till Nashville i maj men nu blir den resan uppskjuten till hösten av olika anledningar. Men antagligen blir det en vecka i Frankrike (Antibes) innan sommaren drar igång här hemma. Jag älskar Antibes! Som vanligt blir det även Skåne & Köpenhamn – men det ser jag knappast som nån resa på det sättet, det är mer att åka hem.
IMG_6055
Här står jag på takterassen i lägenheten vi brukar låna i Antibes.
Vad är det bästa med Sthlm under våren?
Att människor går från vintertrötta till glada och spralliga! Människor blir helt underbara när solen visar sig och jag älskar det. Sen är ju Stockholm så sjukt vackert under våren att man baxnar.
Vad kommer du lägga mest pengar på?
Swedish Hasbeens, Aperol spritz, resor till Malmö och skaldjur skulle jag tro. Ja förutom tråkiga räkningar då alltså bläää.
Skärmavbild 2016-03-07 kl. 16.42.04
Jag köper alltid nya Hasbeens när det är vår! Men väntar givetvis med att använda dem till det är varmare. Undrar vilken ny färg det blir i år?
Stiltips till våren?
Mitt enda stiltips varje år är – klä dig som att det är vår, INTE som att det är sommar. Börja inte för tidigt med shorts, skor med öppen tå och linnen. Det ser faktiskt bara komiskt ut. Sommaren kommer jag lovar…
Kommer du göra något du aldrig gjort innan?
Köra cross! Jag har ju bara provkört tidigare men NU vill jag köra mycket! Sa det förra våren med men det blev ju aldrig så av flera anledningar! MEN i år ska det bli åka av.
Skärmavbild 2016-01-26 kl. 21.17.01
Min alldeles egna cross som bara väntar på att bli körd!
Vad satsar du på för beautylook?
Skrattar så mycket åt den här frågan. Vill typ säga PASS men det är väl tråkigt. Sminkar mig ju nästan alltid likadant och håret är likadant. Eyeliner o blont hår, det e jag liksom. Men eftersom jag gör den här enkäten med Quetzala beautyqueen så ska jag vara allvarlig och tipsa 🙂
Hår – Jag klipper och färgar mig på bästa Ljusberg Olsson hos Sofia. Hon kör olaplex i mitt hår så det inte sliter så mycket när det bleks. Jag kommer fortsätta med mitt ljusa hår även denna våren. När det kommer till produkter använder jag lite olika schampo o balsam, men ofta från Sachajuan. Även hårolja därifrån. Sen kan jag inte leva utan Björn axéns torrschampo, det är bäst!
Hy – I vinter har jag gjort 3 IPL-behandling hos Anna på Perfect Clinic i Sturegallerian för att förbereda mig för våren. Det har verkligen gjort magi med hyn. Sen kör jag ansiktsmask 1 gång i veckan, sminkar alltid av mig på kvällen (har alltid avsminkningsservetter som jag använde de gånger jag är trött, då går det skitsnabbt att ta sminket!). Jag använder alltid ögoncreme och under våren kör jag även högre sfp eftersom jag inte vill bli russin när jag blir gammal.
Smink – Jag sminkar mig i princip likadant året om. Basen är BB-creme från Lumene, Concealer YSL:s Touche éclat och puder Dual foundation från Make up store. Lite rouge från MAC och sen highlighter från The balm. Under våren kanske jag kör lite mer färg på läpparna, gärna orange el knallrött. Jag använder de där läppstiften i pennform, tycker de är så smarta. Jag brukar även köra andra färger på naglarna (har alltid orangerött annars). Gillar turkos och knallorange och brukar köra Essie eller Mavala mest. När det kommer till eyeliner kommer det bli lite mindre av den varan våren 2016 tror jag, det är dags att skippa den maffiga vingen som jag kört så länge med och köra en lite mer diskret. Bäst eyeliner är Isadoras vattenfasta glossy eyeliner – jag har testat extremt många i mina dar och återkommer alltid till denna. Ja det var typ det!
Min bästa beautylook alla kategorier är dock att le och skratta mycket hahaha 😉
Skärmavbild 2016-03-07 kl. 17.33.59
En vårig Sofie – fast minus leende! Illa Illa…
Vad lyssnar du mest på?
Mina kompisar hehe. Nä, men om vi snackar musik så blir det mycket Håkan såklart men även massa annat. Just nu lyssnar jag på Jonas Lundqvist, Far & Son, Parken, Panda da panda & Maskinen. Japp, svenskt som fan. Men jag har även fått en släng nostalgi i kroppen och lyssnar mkt på sånt jag lyssnade på när jag var typ 17 år. Ålderskris antar jag. Så det är mycket Bad Cash, Blur, Superheroes, Stone roses, Blondie och Beastie boys just nu också.
Var kommer du hänga?
Jag kommer hänga i Midsommarkransen varje dag för det är där jag bor. Jag älskar kransens alla små butiker o restauranger o parker. Sen kommer jag hänga runt Vinterviken eftersom det är så mysigt att promenera vid vattnet där, speciellt under våren. När det kommer till restauranger blir det de gamla vanliga ställena – Riche, Vassa & Spy bar. Men det har även blivit en del Sixten & Frans, Hillenberg & Hornhuset den senaste tiden o så kommer det väl fortsätta där med. Sen har jag alltid haft en förkärlek till sunkhak, så det kanske blir en del sånna med i vår.
 Svandammsparken i Midsommarkransen. Här kommer vårens första picknick intas!
Vad ser du mest fram emot i vår? 
Jag ser fram emot fågelkvitter, att kunna gå ut i skinnjacka, de första värmande solstrålarna, åka skateboard, den första brunchen eller aw:n utomhus och att promenera längs vattnet och se hur det glittrar. Våren är min favoritårstid.
Vad är värst med våren?
Kan inte komma på något värre än pollen på våren…Förra året var mitt första med pollen och nu förstår jag verkligen vad alla klagat över innan.
Skärmavbild 2016-03-07 kl. 17.07.37
Smink + pollen = katastrof